Nyhet

Den osannolika mördaren – om Skandiamannen och mordet på Olof Palme

2018-09-26

Den osannolika mördaren – om Skandiamannen och mordet på Olof Palme

Mordet på statsminister Olof Palme 1968 har engagerat många journalister. Palmeutredningen är Sveriges största och mest omfattade polisutredning.

Kom till Grävscenen torsdag den 27 september kl 12:30-13:00 och lyssna på när Thomas Pettersson och Mattias Göransson berättar om ett unikt och omfattande grävprojekt som presenteras i den nyutgivna boken Den osannolika mördaren.

Tolv år av research och intervjuer med uppemot 200 personer ligger bakom boken som menar att polisens avfärdande av Sig Engström var ett horribelt polismisstag, och att sanningen är den motsatta: Stig Engström är den i högsta grad sannolika mördaren. Trots att Stig Engström stämde in på signalementet av Olof Palmes mördare, befann sig på brottsplatsen och ljög om sina egna förehavanden avfärdades han av Palmeutredarna som »inte relevant i sammanhanget«. Kom och lyssna på deras berättelse om hur de gått till väga och vilka slutsatser de drar om mordet på statsminister Olof Palme och den omfattade polisutredningen som följde.

Föreläsningen arrangeras av Föreningen grävande journalister.

För hela programmet, klicka på länken!

Foto: Ola Kjelbye