Nyhet

FGJ bjuder in till exlusiv förhandsvisning av “Quick”

2019-09-06

Skandalen kring fallet Tomas Quick avslöjades av de grävande journalisterna Hannes Råstam och Jenny Küttim som beslutade sig för att granska ett av svensk rättshistoria mest uppmärksammade fall. Spelfilmen om fallet, som fått namnet “Quick”, har premiär den 20 september, men FGJ har nu i samarbete med Nordisk Film fått möjlighet att bjuda in våra medlemmar till en exklusiv förhandsvisning.

Torsdagen den 12 september klockan 18 visar vi filmen på Filmstaden Sergel i Stockholm.

Antalet platser är begränsade så hör gärna av dig så snart som möjligt för att säkra en plats. Varje medlem har möjlighet att ta med sig en icke-medlem.

Anmäl dig genom att maila ditt eller era namn till kansli@fgj.se. Märk e-postmeddelandet med ”Quick” i ärenderaden.

Info om filmen:
QUICK är en nervkittlande historia om två journalister som ger allt i sökandet efter sanningen, ett rättssystem i förfall, och en lögnare som slutar ljuga. En gripande journalistisk thriller som bygger på den fängslande och sanna historien bakom en av Sveriges största rättsskandaler.

QUICK berättar historien om journalisterna Hannes Råstam och Jenny Küttim som ensamma bestämmer sig för att ta sig an lögnerna som fällde Thomas Quick. Besatta av att hitta sanningen går de till botten med det komplicerade rättsfallet, och ju mer de gräver desto större visar sig lögnen vara. I QUICK får publiken åka med på den hissnande berg- och dalbanan som ska visa sig bli Sveriges största rättsskandal.

Regi: Mikael Håfström
I rollerna: David Dencik, Jonas Karlsson, Alba August m.fl.

Info om visningen:
Biograf Filmstaden Sergel, Hötorget 3. Salong nr 5
Filmstart kl 18.00 (insläpp 30 min innan filmstart)

Varmt välkomna!