Nyhet

Gräv i kontoplaner med Malin Crona

2018-04-13

Vill du veta vart pengarna tog vägen – egentligen? Vill du granska om politikernas vallöften bara var vackra ord eller har omsatts i handling? Har du fått ett tips där du inte vet hur du ska gå vidare utan att röja en källa? Och dessutom ha väldigt, väldigt roligt?

Då ska du gå den populära kursen Gräv i kontoplanerna med Malin Crona.  Den 16 maj är det dags igen – då får du under en heldag lära dig mer om att granska offentlig ekonomi. Den här gången håller vi till i SVT:s lokaler i Växjö!

Kursen passar lika bra för dig som redan försökt ta dig in i redovisningssystemen, men kört fast, som för dig som är helt nybörjare.
Du får med dig konkreta tips och snabba genvägar du kan använda i ditt dagliga arbete när du är tillbaka på redaktionen. Och framför allt får du mer skinn på näsan för att möta kommundirektörer och ekonomichefer som försöker dribbla bort dig med vackra ord och ekonomi termer. Och så får du veta hur du gör för att komma runt tidsödande sekretessprövningar.

Ta med egen dator och mobiltelefon!

Malin Crona är frilansjournalist och föreläsare. Som kommunreporter på Norrtelje Tidning gjorde hon flera uppmärksammade granskningar som också ledde till en guldspadenominering. Hon har också jobbat på Bohusläningen, Borås Tidning, Radio Värmland, Ekot, DN, Expressen, Dagens Industri och varit chefredaktör för 8 Sidor. Hon gräver också för Sveriges Natur, som fick en guldspade förra året och är nominerad till en i år igen. Och är krönikör i tidningen Journalisten.

När och var: Onsdag 16 kl 10-16, SVT Växjö, adress: Framtidsvägen 16, 352 22 Växjö
Pris: 3 200 kronor plus moms
Rabatterat pris för frilansare: 1 500 kronor plus moms
Är du inte medlem? Här anmäler du dig!
Sista anmälningsdag: 9 maj
Anmälningar: Till kansli@fgj.se