Nyhet

Hundra grävare till Hässleholm

2014-05-26

Lördagen den 14 juni arrangerar FGJ “Hundra grävare till Hässleholm”,
en heldag med fokus på hur journalister på bästa sätt kan granska kommuner och lokalpolitiker.

Föreningen Grävande Journalister (FGJ) vill markera sin oro över utvecklingen på tidningen Norra Skåne i Hässleholm.
Enligt den omfattande rapporteringen i lokala medier, riksmedier och branschpress verkar möjligheterna att bedriva granskade journalistik begränsas på Norra Skåne, något som gör att FGJ nu engagerar sig i ärendet.

FGJ vill mobilisera 100 journalister från hela landet och FGJ-styrelsen hoppas föreningens medlemmar vill delta i manifestationen.
Flera prisbelönta och namnkunniga grävare kommer att delta i seminarier under lördagen den 14 juni, för att dela med sig av sina erfarenheter som kommungranskare.

Alla inblandade parter i det uppmärksammade bråket på Norra Skåne kommer att bjudas in arrangemanget. Alla seminarier har fri entré och är öppna för allmänheten.

Plats: Hässleholm Kulturhus.
Datum: 14 juni.
Tid: Klockan 10 – 17.

Terje Carlsson, ordförande i FGJ, kommenterar ”Hundra grävare till Hässleholm”:
– Jag hoppas att minst 100 av våra medlemmar har lust att delta i arrangemanget. Min förhoppning är att vi på parkeringen utanför seminariet ser en rad kända logotyper från tidningar, lokalradiokanaler och tv-redaktioner runtom i landet. Förhoppningsvis kan våra medlemmar övertyga sina chefer om att redaktionernas bilar bör rulla mot Norra Skåne den aktuella helgen.

– Jag tycker det är oerhört viktigt att vi engagerar oss i händelserna i Hässleholm. Dessutom får våra medlemmar en utmärkt möjlighet att en gång för alla bilda sig en egen uppfattning om vad som verkligen har hänt på den aktuella tidningen, eftersom jag hoppas att alla inblandade parter har lust att delta.