Nyhet

Kurs: Från främling till personporträtt

2018-11-01

Så här efter valet är det många nya makthavare i politiken som behöver granskas. Kanske vill du vässa dina färdigheter i personresearch? Och hur presenterar vi journalister de fakta vi gräver upp på bästa sätt? Välkomna på FGJ:s nya kurs!

Här får du lära dig att kartlägga en person, från födseln på BB i Halmstad, till skilsmässan i Borås och ordförandestriden i Gällivares PRO-förening. Men vi gör mer än samlar på fakta. När stoffet är grundligt uppgrävt prövar vi oss fram i hur det kan bilda en berättelse. Förhoppningsvis har du både uppslag till flera storys, och nya idéer om hur du ska berätta dem, när dagen är slut.

Med andra ord: Vill du lära dig mer om både personresearch och storytelling är detta kursen för dig. Tipsig, trixig och inspirerande!

Kursledaren Marléne Ärlemalm Dahlin är en erfaren researcher som jobbat med allt från Uppdrag Gransknings reportage till de stora partiledarutfrågningarna på SVT. Anna Tiberg är mångårig medarbetare på reportagetidningen Dagens Arbete och lärare i berättande journalistik på Södertörns högskola.

Tid: Den 7 december, kl 10-15
Plats: Göteborgs-Postens redaktion, Polhemsplatsen 5 i Göteborg
Pris: 2 500 kronor plus moms (för ickemedlemmar 3 000 kronor plus moms)
Rabatterat pris för frilansare: 1 500 kronor plus moms (för ickemedlemmar 2 000 kronor plus moms)
Är du inte medlem? Här anmäler du dig!
Sista anmälningsdag: 3 december
Anmälan: Till kansli@fgj.se