Nyhet

Missa inte förhandsvisningen av “Snowden”

2016-08-23

På Grävseminariet i Göteborg höll visselblåsaren Edward Snowden en bejublad föreläsning framför i stort sett varenda deltagare på seminariet. I september har spelfilmen om hans historia premiär. FGJ har nu möjlighet att bjuda in våra medlemmar till en exklusiv förhandsvisning av filmen som kort och gott har namnet ”Snowden”.

Måndagen den 12 sep klockan 18 visar vi filmen i Umeå, Stockholm och Göteborg, och för FGJ:s medlemmar är det hela gratis.

Antalet platser är begränsade så hör gärna av dig så snart som möjligt för att säkra en plats.

Anmäl dig genom att maila ditt namn och vilken stad det gäller till kansli@fgj.se. Märk e-postmeddelandet med ”Snowden” i ärenderaden.

Info om filmen:

Oscarsbelönade Oliver Stones “Snowden” är filmatiseringen av händelserna som ledde fram till att den CIA-anställde visselblåsaren Edward Snowden (som spelas av Joseph Gordon-Levitt) blev en av världens mest jagade män. 2013 läckte han tusentals sekretessbelagda CIA-dokument till The Guardian och The Washington Post, och kunde då avslöja att USA och Storbritannien bedrev topphemlig övervakning av privatpersoner, politiker och företag i hela världen.

Edward Snowden värvades till armén när han var 20 år och anställdes av CIA när han var 22. Han blev konsult åt USA:s signalunderrättelsetjänst, National Security Agency, när han var 26, och vid 29 års ålder fick han fly för sitt liv och lämna sitt land.

Filmmanuset är delvis baserat på böckerna “The Snowden Files” av Luke Harding och “The Time of the Octopus” av Anatoly Kucheren samt samtal med Edward Snowden.

Info om visningarna:

Umeå: Filmstaden salong 9

Filmstart kl 18.00 (insläpp 30 min innan filmstart)

 

Stockholm: Biografen Grand, Sveavägen, salong 1

Filmstart kl 18.00 (insläpp 30 min innan filmstart)

 

Göteborg: Biopalatset salong 9

Filmstart kl 18.00 (insläpp 30 min innan filmstart)

Välkomna!

Trailer: