Styrelsemedlemmar

Fouad Youcefi - ordförande

Fouad Youcefi valdes till ordförande för FGJ den 25 oktober 2017. Till vardags är han reporter på SVT Nyheter Väst i Göteborg och har tidigare arbetat för bland annat SVT Nyheter och Uppdrag granskning. Nominerad till Guldspaden 2014.

Kontaktuppgifter:
mejl: ordforande@fgj.se
telefon: +46 739348625

Johan Persson - kassör

Johan Persson är redaktör för Smålandspostens affärsavdelning Affärsliv

Sara Recabarren - vice ordförande

Sara Recabarren är reporter på Kalla fakta. Hon har arbetat på TV4 sedan år 2000 och har även varit reporter på TV4Nyheterna. Vann Kristallen 2015 för Kalla fakta-reportaget ”Slav i Sverige” om exploateringen av utsatta EU-migranterna.

Jessica Ziegerer - sekreterare

Jessica Ziegerer är redaktör och reporter på HD-Sydsvenskan och arbetar på tidningens grävnav med undersökande journalistik. Hon har tidigare jobbat som lokalreporter och nyhetsreporter på Sydsvenskan och Ystads Allehanda.

Åsa Larsson - ledamot

Åsa Larsson, redaktör för Viralgranskaren på Metro. Föreläser om faktagranskning. Tidigare på DN, TT, Ekot och SvD.

Lena Pettersson - ledamot

Lena Pettersson, Sveriges Radio, har tidigare arbetat med granskande och fördjupande jornalistik på P4 Kronoberg i Växjö och jobbar sedan 2014 på Kaliber i P1 i Göteborg.

Anna Tiberg - ledamot

Anna Tiberg är editionschef på Hem & Hyra och undervisar också i berättande journalistik på Södertörns högskola. Hon var tidigare reporter på Dagens Arbete och har flera gånger nominerats till FGJ:s grävpris Guldspaden.

Marléne Ärlemalm Dahlin - ledamot

Marléne Ärlemalm Dahlin är planeringsredaktör och researcher på Agenda på Sveriges Television. Tidigare i SVT:s grävgrupp, på Veckans brott, Aktuellt, Uppdrag granskning, Efterlyst och Insider.

Elin Turborn - ledamot

Elin Turborn är nyhetschef på Västerbottens-kuriren. Hon är också ansvarig för grävgruppen som hon också var med och startade. Vunnit en Guldspade och nominerats till en ytterligare.

Aris Velizelos - suppleant

Aris Velizelos är datajournalist vid SVT Nyheter.