Styrelsemedlemmar

Fouad Youcefi - ordförande

Fouad Youcefi valdes till ordförande för FGJ den 25 oktober 2017. Till vardags är han reporter på SVT Nyheter Väst i Göteborg och har tidigare arbetat för bland annat SVT Nyheter och Uppdrag granskning. Nominerad till Guldspaden 2014.

Kontaktuppgifter:
mejl: ordforande@fgj.se
telefon: +46 739348625

Johan Persson - kassör

Johan Persson är redaktör för Smålandspostens affärsavdelning Affärsliv

Åsa Larsson - ledamot

Åsa Larsson, redaktör för Viralgranskaren på Metro. Föreläser om faktagranskning. Tidigare på DN, TT, Ekot och SvD.

Jessica Ziegerer - sekreterare

Jessica Ziegerer är redaktör och reporter på HD-Sydsvenskan och arbetar på tidningens grävnav med undersökande journalistik. Hon har tidigare jobbat som lokalreporter och nyhetsreporter på Sydsvenskan och Ystads Allehanda.

Lena Pettersson - ledamot

Lena Pettersson, Sveriges Radio, har tidigare arbetat med granskande och fördjupande jornalistik på P4 Kronoberg i Växjö och jobbar sedan 2014 på Kaliber i P1 i Göteborg.

Jenny Petersson

Jenny Petersson är reporter vid Norran. Hon nominerades dubbelt till Guldspaden 2018.

Jani Pirttisalo Sallinen - ledamot

Grävreporter på Svenska Dagbladet sedan 2015. Tidigare år som grävande lokalreporter samt webbredaktör inom public service. Belönad med med det finaste grävpriset Guldspaden 2014 samt nominerad till Guldspade 2019. Brinner för journalistiska samarbeten, lokalt såväl som internationellt.

Anna Tiberg - ledamot

Anna Tiberg är editionschef på Hem & Hyra och undervisar också i berättande journalistik på Södertörns högskola. Hon var tidigare reporter på Dagens Arbete och har flera gånger nominerats till FGJ:s grävpris Guldspaden.

Aris Velizelos - suppleant

Aris Velizelos är datajournalist vid SVT Nyheter.

Anneli Megner Arn

Anneli Megner Arn jobbar som klimat- och vetenskapsreporter på TV4Nyheternas vetenskapsredaktion. Tidigare har hon varit reporter på Naturmorgon, P1. 2013 belönades Anneli med Guldspaden för avslöjanden inom hemtjänsten och äldrevården.